Mare, què és un laberint? (activitat familiar)

El laberint d’Horta

A principi dels 90 vaig estar a Eurodisney per primera vegada. En tinc molts records i un d’ells és el laberint de l’Alícia al País de les Meravelles: gran, divertit, misteriós, sorprenent! El 2005 hi vaig tornar (llavors ja deuria ser Disneyland París) i ha estat de les vegades que més clar he vist el canvi de percepció entre una mirada de nen i d’adult: el laberint era petit, gens complicat… Però igualment bonic i sorprenent, això sí!

Potser des de la primera estada a París tinc certa curiositat pels laberints. M’agraden, tot i que no hi ha gaires oportunitats per estar en un de real. Hi ha passatemps, imatges de pel·lícules o anuncis, jocs… Tenen un punt inquietant que m’agrada i em posa nerviosa al mateix temps.

I, tot i això, no vaig conèixer l’existència del laberint d’Horta fins fa poc temps i de seguida vaig voler organitzar una activitat familiar per descobrir-lo.

El parc del laberint d’Horta és el jardí històric més antic de Barcelona. Està ubicat als peus de la serra de Collserola i inclou un jardí neoclàssic del segle XVIII i un jardí romàntic del segle XIX.

LaRitaCraft-LABERINT-DHORTA6

LaRitaCraft-LABERINT-DHORTA5

LaRitaCraft-LABERINT-DHORTA3

La nostra percepció, més enllà de la bona estona que vam passar en família, és la d’un oasi a la ciutat: molta vegetació, aigua, tranquil·litat, ambient fresc i silenci… ideal per a una passejada, una estona de pau, una parada per llegir i contemplar…

LaRitaCraft-LABERINT-DHORTA4

L’estrella del parc, anant-hi amb nens, és el laberint. M’agrada pensar que en Roger va veure’l gran i misteriós. Demanava moure’s sol pels carrerons, decidir cap on tiràvem, i li agradava ficar-se per camins que no sabia on el portarien, que potser no tenien sortida… S’alegrava quan aconseguíem arribar al centre o quan trobàvem la sortida. S’ho va passar molt bé!

LaRitaCraft-LABERINT-DHORTA8

LaRitaCraft-LABERINT-DHORTA7

LaRitaCraft-LABERINT-DHORTA1

L’entrada al parc per a adults costa 2,23 euros. Els menors de 5 anys tenen entrada gratuïta i hi ha altres descomptes i excepcions per a casos concrets que podeu consultar a la web, on hi ha tota la informació i horaris. Els diumenges i els dimecres l’entrada és gratuïta per a tothom. Podeu aparcar davant mateix o molt a prop de forma gratuïta. No es permet fer pícnic a l’interior, però just a l’entrada hi ha una zona de jocs on sí que hi podreu menjar còmodament.

Recomanació de planing familiar que a nosaltres ens va encantar!

LaRitaCraft-LABERINT-DHORTA2

I si teniu ganes de transformar el laberint real en un passatemps de diari per practicar a casa, aquí en teniu el dibuix:

624px-Labyrinth_-_Parc_del_Laberint_d’Horta_-_Barcelona.svg

2 thoughts on “Mare, què és un laberint? (activitat familiar)

  1. Laia!! M’ha fet molta il.lusió tornar a veure el laberint d’Horta. Jo hi vaig passar moltíssimes estones en aquest parc de petita, ja que els avis vivien a tocar. Gran recomenació!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s