Cuinant amb petits

Aquest hivern hem practicat una nova activitat amb en Roger: la cuina!

Alguns divendres a la tarda hem buscat una recepta, hem anat a comprar els ingredients i ens hem “tancat” a la cuina. Gairebé sempre han sortit cosetes dolces; us deixem un parell de receptes ben fàcils que agradaran a petits i grans!

CROISSANTS DE XOCOLATA

Són facilíssims de fer i necessiteu pocs ingredients:

– 1 làmina de pasta de full (hojaldre)
– Nocilla o Nutella (també ho podeu fer amb porcions de tauleta de xocolata)
– Ou
– Sucre glass, virutes de xocolata… (opcional)

El primer que farem serà preescalfar el forn a 200º. Tot seguit hem d’extendre la làmina de pasta de full i estirar-la una mica amb el corró. L’hem de tallar amb petits triangles (tant si la massa és rodona com quadrada). Posem una mica de xocolata a la part ampla i enrotllem. Aquí teniu una explicació de com ho podeu fer (no tinc la font de la imatge, em sap greu…):

LaRitaCraft croissants2

Perquè quedin ben segellats ho podem fer amb ou batut, que també pintarem per sobre de cada croissant. Ja els podem posar al forn: uns 15 minuts a 200º. Quan estiguin ben rossets els podem treure i deixar refredar sobre la reixa del forn. Si voleu podeu espolsar-los amb sucre glass o amb virutes de xocolata. I ja els teniu a punt!!!

LaRitaCraft croissants copia

PASTÍS DE PASTA DE FULL, MADUIXES, FORMATGE I XOCOLATA BLANCA

Aquesta recepta la vem treure del bloc de Baballa. Ella ja ens explica que és un pastís que té molt èxit i nosaltres ho confirmem!!! Exitàs! A part de ser molt fàcil de fer (com la cuina que es fa a casa, vaja… ;-P)

– 1 làmina de pasta de full (hojaldre)
– 200 g. de xocolata blanca
– 100 g. de formatge mascarpone o Philadelphia (nosaltres vam utilitzar Philadelphia)
– 2 culleradess de sucre glass
– 1 culleradeta de vainilla
– 250 g. de maduixes

Per començar, preescalfem el forn a 200º. Cobrim la plata del forn amb paper vegetal i hi col·loquem la làmina de pasta de full a sobre. Punxem tota la superfície de la làmina amb una forquilla i la cobrim amb paper vegetal. Hem de posar-hi un pes a sobre perquè no s’infli (mongetes, cigrons sense coure, etc.) i la posarem 15 minuts al forn.
Quan ha passat aquest temps retirem el pes i el paper vegetal de la part de sobre i la tornem a posar al forn durant uns 10-15 minuts, fins que quedi daurada.
Mentrestant podem preparar la crema: posar la xocolata blanca trossejada dins un bol apte per microones i la fonem amb la funció descongelar (atenció, que no se’ns cremi!). Hi afegim el formatge o la Philadelphia, el sucre i la vainilla i ho remenem suaument amb una cullera.
Quan tinguem la crema preparada, l’escampem per sobre la superfície de la pasta de full i hi col·loquem les maduixes netes i tallades a làmines fines. Llestos!

LaRitaCraft pastis maduixes copia

Què us semblen aquestes receptes? Si us animeu a provar-les ja ens explicareu com han anat!

Bon profit!

 

Anuncis

One thought on “Cuinant amb petits

  1. Retroenllaç: Recollir móres i fer-ne un pastís | LaRita Craft

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s