Dia Mundial de la lluita contra el càncer de mama i una manualitat: el coixí del cor

Avui és el Dia Mundial de la lluita contra el càncer de mama i hi ha moltíssimes activitats i iniciatives per intentar que la societat prengui consciencia d’aquesta malalatia en la qual és tant important una detecció precoç.

Seguint amb la nostra idea de presentar-vos i proposar-vos manualitats, és el millor dia per parlar-vos del coixí del cor, o l'”almohada del corazón”, un projecte solidari que ajuda a paliar les molèsties que pateixen les dones afectades durant el procés postoperatori de la cirugia mamària.

L’origen del coixí és de l’any 2001, quan Janet, una infermera de Tennessee (Estats Units) va ser operada de cirurgia mamària. Les seves ties van cosir un coixí amb forma de cor que s’ajustava confortablement sota el braç, reduint de forma sensible el dolor de la incisió i disminuint la tensió dels músculs de l’espatlla. En veure els enormes beneficis del coixí cor, diferents voluntaris l’han reproduït per lliurar-lo de forma gratuïta a hospitals de tot el món.

Els coixins s’entreguen de forma totalment gratuïta a les pacients i hi ha moltíssims hospitals i associacions implicats a tot el territori. Podeu trobar més informació a la web de l’Oncolliga.

Si us animeu a cosir un coixí del cor podeu trobar els patrons a la web de l'”Almohada del Corazón“. A més de ser una manualitat ben bonica, està carregada de significat. Segur que la dona que la rebi us estarà agraida i tindrà un regal per a tota la vida: primer li serà útil per superar una situació difícil amb més facilitats i després li servirà per decorar o per regalar a una altra dona afectada.

Des de LaRita Craft volem donar ànims a totes les dones valentes que pateixen aquesta situació i a les persones del seu entorn que els fan costat. MOLTA FORÇA I ENDAVANT!

Posted in DIY

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s