La màgia de les boles de vidre / La magia de las bolas de cristal

Sí, aquelles amb aigua a dins, purpurina o neu i alguna figureta que a tots, de petits, ens ha caigut una a les mans i ens hem passat una bona estona donant-li la volta per veure com nevava.

Doncs podeu fer-les a casa, el mecanisme és molt senzill però molt vistós; només necessiteu qualsevol recipient de vidre: pots de conserves del que siguin o, si us agrada fer coses més inovadores, podeu buscar alternatives, per exemple, ampolles. Si voleu que els més petits la puguin tocar només caldrà substituir el pot de vidre per un de plàstic.

Què més necessitem? figuretes o el que volguem posar a dins, cola resitent a l’aigua, purpurina o qualsevol material similar però que no sigui soluble, aigua destil.lada i, opcionalment, hi podeu posar una mica de glicerina (la trobareu a qualsevol farmàcia).

Ja ho tenim, enganxem la figureta a la tapa del recipient, hi posem la purpurina o similar i al recipient hi posem l’aigua i la glicerina i ja ho podem tapar.
La bola de vidre està quasibé acabada només ens quedarà decorar la tapa: pintar-la, folrar-la amb paper o roba, posar-li alguna cinta, gomets…

Sí, aquellas con agua dentro, purpurina o nieve, con alguna figurita que todos, de pequeños, hemos tenido en las manos y hemos pasado un buen rato dándole la vuelta para ver como caía la nieve.

Podéis hacerlas en casa, el mecanismo es muy simple pero muy vistoso; sólo necesitáis cualquier recipiente de vidrio: botes de conserva de lo que sea o, si os gusta innovar, podéis buscar alternativas, por ejemplo, usar una botella. Si queréis que los más pequeños la puedan manipular sólo tendréis que sustituir el recipiente de cristal por uno de plástico.

¿Qué más necesitamos? Figuritas o lo que queramos poner dentro, pega resistente al agua, purpurina o cualquier material similar que no sea soluble, agua destilada y, opcionalmente, podemos poner glicerina (la encontraréis en cualquier farmacia).

Ya está, sólo tenemos que pegar la figurita en la tapa del recipiente, ponemos la purpurina o similar, rellenamos el recipiente de agua i glicerina y ya podemos taparlo.
La bola de cristal está casi acabada, sólo nos queda decorar la tapa: pintarla, forrarla con papel o ropa, ponerle alguna cinta, gomets…

Aquesta l’hem vist aquí, hi ha tots els passos!

Esta la hemos visto aquí, encontraréis todos los pasos!

Una bona idea és posar missatges a dins o bé fotografies. Només cal que confeccioneu una targeta i la imprimiu, o bé una fotografia i ho plastifiqueu.

Una buenas idea es poner mensajes dentro o bien fotos. Sólo tendréis que confeccionar una tarjeta e imprimirla, o bien una foto y plastificarla.

Què us sembla? Súper senzill i tant bonic!!!

Una altra manera de reutilitzar els pots de vidre.

¿Qué os parece? Súper sencillo y tan bonito!

Otra forma de reutilizar los botes de cristal.

Anuncis

One thought on “La màgia de les boles de vidre / La magia de las bolas de cristal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s